Selecteer een pagina

Lees hier over woning aanbouw laten plaatsen. Dit kan, mits het perceel waar je woning op gebouwd is groot genoeg is, veel voordeel geven. Maar wat voor woning aanbouw laten plaatsen, en met welk doel? In deze blog een opsomming van enkele mogelijkheden.

Soorten woning aanbouw

De universele woning aanbouw bestaat niet. Alles heeft z’n functie en doel. Zo kun je die carport naast de woning niet vergelijken met die serre achter de woning, en dit omdat de eerste is om de auto erin te parkeren en de tweede om in te richten als wintertuin. Een woning aanbouw laten plaatsen hangt ook af van waar de ruimte is. Om die carport te laten plaatsen naast de woning, moet je wel een woning hebben wat een hoekpand of een vrijstaande woning is. Als het het huis een rijtjeswoning is, is het niet mogelijk om een aanbouw naast de woning te laten plaatsen. Al heel wat jaren is het de trend om een bewoonbaar iets aan de woning te laten plaatsen. Veel mensen vinden de zorg voor ouderen niet goed geregeld en besluiten om de ouder of zelfs ouders in hun achtertuin te laten wonen. Zo weten zij zeker dat ze goed te eten krijgen en schoon wonen. De mensen zitten als mantelzorgers vlakbij de ouder of ouders. Het is een prachtig initiatief, echter meestal is de aanbouw niet mooi om te zien. Het bouwwerk heeft veel weg van een schaftkeet die in de bouw wordt gebruikt. Dit is omdat de bijwoning daar tijdelijk staat. Zodra de ouder of ouders teveel zorg vragen, en door moeten stromen naar een woon/zorgcomplex komt er een hijskraan om de bijwoning weer weg te halen. Het wordt tijd dat er iets moois ontworpen wordt, en dat de bijwoning andere doelen kunnen krijgen. Nu zitten we met verschillende soorten aanbouw, mooi zal dat zijn als het multifunctioneel gemaakt kan worden.

Een extra schuur

Op het gebied van schuren zijn er prachtige exemplaren in de handel. Deze zijn, anders dan de bijwoningen, wel universeel. Zo zijn er goed ge√Įsoleerde schuren die je in kan richten als hobbyruimte en schuren die half open zijn. Mocht je besluiten om woning aanbouw te laten plaatsen, dan is dat het overwegen waard, want je hebt dan gelijk een varanda. In die half open kant van de schuur plaats je een tuinset, loungeset, of tuinbank, en kun je als het regent nog lekker buiten zitten. Woning aanbouw plaatsen kan dan naast functioneel ook mooi zijn. Zulke schuren zijn rustiek omdat ze van hout zijn, dus mooier uitgevoerd dan de lichtgrijze bijwoningen. Uiteindelijk valt of staat alles bij de vraag hoeveel ruimte er is.