Selecteer een pagina

Veel mensen zouden graag een vloer van hout of steen in hun woning laten leggen. Dit is logisch, hout en steen zijn dan ook de mooiste materialen. Het enige nadeel aan deze twee natuurlijke producten, is dat deze allebei erg prijzig zijn. Daarnaast zijn beide producten gevoelig voor vocht en water. Naast deze twee natuurproducten, is het ook mogelijk om een vloer van kunststof aan te leggen. Eén voorbeeld hiervan is de pvc vloer. Natuurlijk heeft ook deze vloer zijn voors en zijn tegens.

Een vloer van hout

Het grootste deel van de mensen in Nederland heeft een houten vloer in zijn of haar woning. Dit komt doordat veel mensen de uitstraling van hout erg zacht en sfeervol vinden. Bovendien is hout ook goed te combineren met de andere spullen in je woning. Helaas heeft hout ook een aantal nadelen. Het kan niet goed tegen vocht.

Vloer in huis van natuursteen

Naast hout, zijn er ook veel mensen die gebruik maken van een stenen vloer. Dit komt doordat de vloer een mooie en unieke uitstraling heeft. Het nadeel van deze vloer is dat deze ontzettend duur is. Daarnaast is de vloer ook nog eens lastig aan te brengen.

De alternatieven

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een pvc vloer. Je kunt relatief goedkoop een een gietvloer laten leggen. Het nadeel van deze vloer dat het aanleggen lastig kan zijn. Het voordeel van pvc is dat je de vloer in allerlei verschillende uitstralingen verkrijgen, zoals die van hout en die van steen. Bovendien is pvc op allerlei verschillende plaatsen aan te brengen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om pvc in de badkamer aan te leggen. Ook zijn de keuken en de wc twee vochtige ruimtes waar je pvc aan kunt brengen. Het laatste voordeel van pvc is dat het slijtvast is. Wanneer je ervoor kiest om een pvc vloer aan te laten leggen, heeft deze een lange levensduur.