Selecteer een pagina

In Nederland is het zo dat je moet betalen voor energie en gas. Daarom zijn er in Nederland een hoop energieleveranciers die deze dienst aanbieden. Veel mensen vinden dat zij erg veel betalen voor deze voorziening en zien de maandelijkse kosten steeds oplopen. Hierom is het belangrijk om de voordeligste aanbieder uit te kiezen. Energie vergelijken kan gemakkelijk via het internet. Op een aantal internetsites heb je de mogelijkheid om de energieleveranciers met elkaar te vergelijken om zo tot de goedkoopst mogelijke optie te komen. Dit is de beste mogelijkheid om zo voordelig mogelijk uit te zijn. Bovendien is het zo dat als je dit niet doet, de kans groot is dat je te veel betaald.

Wat is energie en waar is het voor?

Om te beginnen is energie noodzakelijk voor vrijwel iedere Nederlandse woning. Energie geeft je de mogelijkheid om de dagelijkse behoefte van een woning te vervullen, dit zijn allemaal behoeftes die ieder huishouden nodig heeft. Het is daarom ook logisch dat er betaald voor moet worden. Ten opzichte van vroeger zijn de prijzen voor energie enorm gestegen. Dit heeft mede te maken met het feit dat de mensen steeds meer energie gebruiken. Als gevolg van het hoge energiegebruik over de gehele wereld, krijgen we te maken met flinke uitstoot en milieuschade. Om deze voortgang in de toekomst te voorkomen is het noodzakelijk om er op te letten. Dit heeft geen zin om als enkeling te doen, dit moeten we met zijn allen doen. Zo kunnen we zolang mogelijk in een gezonde stand op de wereld blijven leven. Niet alleen Nederland is een vervuiler. Als je ons land op de wereldkaart ziet, zijn wij eigenlijk maar een klein stipje. Landen als China en Japan hebben een enorme CO2 uitstoot dat is erg schadelijk. Dit heeft te maken met het hoog aantal fabrieken die in de landen staan. Om terug te komen op de energieleveranciers in Nederland zijn het er 38. Een aantal bedrijven die hiertussen staan zijn onder ondernemingen van de grotere leveranciers. Dus op het moment dat je op zoek gaat naar een voordelige energieleverancier is er veel keuze. Hierom is het vergelijken van de leveranciers zo belangrijk. Dit kan je iedere maand een hoop geld besparen, en wie wilt dit nou niet.

Verschillende energieleveranciers in Nederland

In Nederland zijn er 38 energieleveranciers. Een aantal bekende energieleveranciers die veel voorkomen in Nederland zijn Eneco, Nuon, en Essent. Dit zijn alle drie grote bedrijven die al redelijk lang bestaan. Eneco is opgericht in 1995. Het bedrijf telt ongeveer 3000 werknemers en het is actief in nog drie andere landen naast Nederland. Deze landen zijn België, Duitsland en Groot-Brittannië. Het bedrijf Nuon is opgericht in 1994. Het bedrijf is overgenomen door het Zweedse bedrijf Vattenfall en heeft ongeveer 3500 werknemers in Nederland. Het bedrijf is energieleverancier van ongeveer 2 miljoen klanten in Nederland. Essent is een energieleverancier bedrijf dat opgericht is in 1999. Het bedrijf is sinds 2016 onderdeel van het Duitse bedrijf Inogy. Het bedrijf heeft meer dan 2000 werknemers. Verder staat het hoofdkantoor van het bedrijf in ‘s-Hertogenbosch.