Selecteer een pagina

Ben je zo gestresst of gehaast dat je zonder sleutel de deur uit gaat? Dan is het lastig om je woning binnen te gaan via de voordeur. Heb je geen reservesleutel? Vervelend, zeker als je zoiets overkomt midden een corona lockdown. En wie heeft er in deze onzekere tijden zin om lang buiten te moeten blijven? Je kunt dan allerlei huis, tuin- en keukenmiddeltjes proberen om binnen te komen, maar die brengen lang niet altijd de gewenste oplossing. Integendeel, vaak zorgen ze zelfs voor gevaarlijke situaties die het nog erger maken dan het al is. Daarnaast is de kans groot dat je schade aan je eigen voordeur veroorzaakt en dat is zeker niet je bedoeling. Toch zijn er enkele eenvoudige middelen om toch binnen te komen zonder sleutel. Dat is zeker wenselijk midden een vervelende lockdown. Kortom, wat kun je doen wanneer je buitengesloten bent tijdens een lockdown?

Meteen een slotenmaker in Gouda bellen?

E√©n ding staat vast, zonder sleutel is het lastig binnenkomen. Een tussenkomt van een professionele slotenmaker is waarschijnlijk je enige optie. Maar voordat je die belt, kun je met wat trucjes zelf proberen binnenkomen of in ieder geval wat dingend oen om te voorkomen dat het gebeurt. Heb je jezelf toch buitengesloten? Er zijn enkele eenvoudige middeltjes om dat te proberen. Die zijn zeker de moeite waard om het te proberen. 

Voorkomen beter dan genezen

Je kunt natuurlijk het best voorkomen dat je jezelf buitensluit. Maar goed, het overkomt de meesten van ons. Enkele tips: maak er een gewoonte van maken om ’s avonds en ochtends je sleutels op een vaste en zichtbare plaats te leggen, bijvoorbeeld op een kastje in de hal. Na relatief korte tijd wordt dit routine en ga je bij je vertrek onmiddellijk naar dat kastje. Zo ga je hopelijk nooit meer zonder sleutel de deur uit gaat.

Reservesleutel

Ben je vergeetachtig en sloot je je al meermaals buiten? Denk er dan aan om een reservesleutel te laten maken. Geef die aan een familielid of aan een vriend(in) die dichtbij woont. Dat geeft je zekerheid dat, ook wanneer je zonder sleutel de deur uitgaat. Zo is er altijd iemand die over de sleutel van je voordeur beschikt. Heb je niemand in je omgeving wonen waar je je reservesleutel kunt aan geven? Dan kun je die nog altijd op een vaste plaats in je tuin leggen, bijvoorbeeld onder een beeldje, een bloempot of in het tuinhuis.

Je kunt nog altijd ‘flipperen’

Maar wat te doen wanneer alle bovenstaande tips tevergeefs waren en je huis hermetisch gesloten blijft? Vaak, maar spijtig genoeg lang niet altijd, kun je al ‘flipperend’ weer je huis in. Een gesloten deur open flipperen doe je door een pasje tussen het slot van je deur te steken. Dat lukt af en toe bij oude huizen, maar niet bij nieuwbouw. Die zijn daartegen beveiligd. Lukt ook dit niet, dan zit er niets anders op dan een slotenmaker in te schakelen. Geef steeds de voorkeur aan een professionele slotenmaker uit je buurt. Woon je bijvoorbeeld in Gouda of in Dordrecht? Zoek het dan zeker niet te ver maar kies een slotenmaker gouda of een slotenmaker dordrecht. Zo bespaar je alvast op de verplaatsingskosten.