Selecteer een pagina

Nog nooit eerder gehoord van spiegellassen? Spiegellassen wordt ook wel kunststof lassen genoemd. Dit vormgevingsproces wordt vaak toegepast bij het met elkaar verbinden van zogenaamde thermoplastische materialen. Dat zijn kunststoffen die smelten als je verhit worden. Met behulp van spiegellassen worden twee gesmolten thermoplasten met elkaar verbonden. Daardoor worden de contactvlakken van deze kunststoffen door verhitting plastisch vloeibaar waarna ze tegen elkaar worden gedrukt. Op deze manier smelten de contactvlakken samen en ontstaat er na afkoeling een stevige verbinding. Bij spiegellassen wordt geen toevoegmateriaal gebruikt zoals bij solderen wel het geval is.

Speciale lastechniek

Deze lastechniek wordt vaak gebruikt bij kunststofmaterialen zoals polyethyleen of kortweg HDPE, bij polypropyleen (PP), bij Polyvinyldieenfluoride PVDP en bij diverse varianten van deze soorten kunststoffen. De naam stomplassen wordt ook gebruikt, deze naam wordt gebruikt om kunststof platen te lassen.

Betrouwbaar en veilig

Zelfs bij een groot diameterbereik is dit spiegellassen een betrouwbare, veilige en voordelige verbindingstechniek. Bij het lassen worden kunststof buizen en fittingen verwarmd door verwarmingselementen, zogenaamde lasspiegels. Bij dikwandige HDPE-buizen is de temperatuur van het lasoppervlak gemiddeld 210 graden. Bij het lassen van polypropyleen is de temperatuur tien graden warmer. Verhit na het verwarmen van de druk op de las het lasoppervlak om de vierkante millimeter van het buisoppervlak gedurende een vaste tijd totdat de juiste lastemperatuur is bereikt. Schakel de machine uit en haal de lasspiegel er uit. Zet die vervolgens weer aan en verbind de onderdelen met mechanische druk zonder andere materialen te gebruiken. Dit leidt tot een betrouwbare en uniforme verbinding waarbij zich zelden of nooit breuken voordoen. Spiegellassen garandeert zo een betrouwbaarheid van maar liefst honderd procent.

Vakkennis, ervaring en motivatie

Naast goed gereedschap is vooral vakkennis door scholing, ervaring én de nodige motivatie en concentratie vereist voor het leveren van goed werk.

Toepassingsgebied

Zoals hierboven al aangehaald, maken ze tijdens het spiegellassen geen gebruik van bijgevoegd materiaal  zoals een lasdraad, hulpstukken of electrolasmof. Omdat kunststoffen thermoplastisch zijn, heb je verder niets nodig om een verbinding tot stand te brengen. PE is een sterk en slijtvast materiaal met een verrassend hoge trekvastheid. Spiegellassen maakt het verder ook mogelijk om buizen te voorzien van T-stukken, bochten en- of kragen. Spiegellassen zorgt voor vele voordelen bij het lassen van kunststof. Spijtig genoeg kan deze speciale lastechniek niet altijd gebruikt worden. Deze gebruiksomstandigheden hangen van meerdere factoren, toepassing en de materialen af.

Andere lasmethoden voor het lassen van kunststof

Naast spiegellassen zijn er nog enkele andere lasmethoden voor het lassen van kunststoffen. Dat zijn vooral:

  • Extrusielassen: deze lasmethode vereist het gebruik van een lasextruder. De lasmethode voor kunststof is bijna hetzelfde als die van metaal. Het uiteinde van de lasmachine voegt hetzelfde materiaal toe aan het te lassen materiaal door verwarming en lasdraad. Vervolgens smelt het vloeibare materiaal in de las.
  • Elektromoflassen: de binnenkant van de bus wordt verwarmd door elektrische stroom, en het materiaal rond de bus smelt en zet uit door de hitte. De buis en de mantel worden samengevoegd in het lasgebied, waardoor de lasdruk toeneemt. Dat leidt tot een veilige verbinding.
  • Polufusielassen: wil je een buis uitrusten met een koppeling? Dit kan door middel van polufusielassen. Daarbij wordt een opening gevormd in het bestaande materiaal. De nieuwe koppeling versmelt hiermee.