Selecteer een pagina

Een huis verkopen klinkt als een hele opgave, zeker als je je woning gaat verkopen zonder makelaar. Daarom hebben we in deze blog een lijstje gemaakt met tips hoe je je huis kan verkopen met en zonder makelaar. 

Tips voor de verkoop

Als je huis wilt verkopen is het in de meeste gevallen handig om een makelaar te zoeken, zij hebben veel ervaring en kunnen je helpen met het verkopen van je huis. Maar er zijn nog een paar andere tips die de verkoop van je huis kunnen versnellen. 

  • Zorg dat er goede foto’s van je huis worden gemaakt, zorg daarbij ook dat je huis goed is opgeruimd. Het staat namelijk niet heel erg verzorgd als er allemaal rommel en troep te zien is op de foto’s. 
  • Laat een promotievideo van je huis maken en zorg daarbij voor extra sfeer in je huis, zorg dat het mooi gedecoreerd is en er gezellig uit ziet. Zeker in deze tijden is dit een goede uitkomst, omdat er soms mensen zijn die nu geen huizen willen bezoeken en zo kunnen ze toch nog een beeld krijgen van het huis en de sfeer. 
  • Verzorg een open dag.  Nu is dat er lastig, maar je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een online open dag te verzorgen, zo kunnen er meer mensen bij zijn en heb je meer potentiële kopers, je kunt dan bijvoorbeeld een rondleiding geven en vragen beantwoorden. Nadat de online open dag is geweest zou je ook nog afspraken met mensen die een keer lang willen komen. 

Zonder makelaar

Je kunt er ook voor kiezen om je huis te verkopen zonder behulp van een makelaar. Dat scheelt in de kosten maar duurt meestal wel iets langer dan als een makelaar helpt. Ook moet je zelf een koopovereenkomst opstellen. Dat is een overeenkomst waar de gemaakte afspraken in staan en die door beiden partijen ondertekend moet worden. Ook ben je veel flexibeler zonder makelaar, je kunt namelijk zelf je afspraken en bezichtigingen inplannen. Daarnaast kun je zelf meer vertellen over de buurt waar je al jaren woont, een makelaar kan dat niet. 

Conclusie 

Zonder makelaar of zonder huisopkoper is het gelukkig ook mogelijk om je huis te verkopen, het scheelt je in de kosten en je hebt de touwtjes in eigen handen. Je mag dan ook zelf het koopcontract opstellen waarbij je zelf de afspraken mag maken. Een woning verkopen zonder makelaar is dus zeker een mogelijkheid. Wil jij verhuizen?