Selecteer een pagina

In elk magazijn, warenhuis op pakhuis wordt veel getild, gelopen, gesjouwd en gebukt. Of het nu gaat om grote, zware pakketten of juist hele kleine, lichte dingen het resultaat is hetzelfde, namelijk veel gedoe. Dit komt omdat de pakketten vaak aangeleverd worden op grote, onhandige pallets en vanaf daar door het magazijn verspreid moeten worden. Het vele sjouwen en tillen maakt het magazijn baantje dan ook niet het meest geliefd. Maar toch zijn er goede manieren om het je werknemers makkelijker te maken, bijvoorbeeld door het aanschaffen van een pompwagen

Efficiëntie en gezondheid

Een pompwagen is eigenlijk een variant op een heftruck, met als grote verschil dat de heftruck vaak ingezet wordt om ook erg hoog te tillen, terwijl een pompwagen dat eigenlijk niet kan. Daarnaast is een heftruck vaak elektrisch te verstellen, maar moet de pompwagen, zoals de naam al suggereert, opgekrikt worden door pompslagen. Het grote voordeel van de pompwagen voor de werkgever is natuurlijk dat deze ervoor zorgt dat de werk efficiëntie omhoog gaat. Omdat tillen natuurlijk veel tijd en energie kost gaat de efficiëntie gedurende de dag uiteindelijk gewoon omlaag. Door het inzetten van een palletwagen zorg je dat alles pallets in een constant tempo weggewerkt kunnen worden. Voor je werknemer is het inzetten van een pompwagen natuurlijk erg bevorderlijk voor de gezondheid. Het niet constant hoeven bukken en tillen is vanzelfsprekend een winst op dit vlak.

Opties en verschillen

Maarja er is niet slechts één pompwagen beschikbaar natuurlijk. Op Djaky kun je een grote selectie aan pompwagens zien. Belangrijk om te onthouden is dat een pompwagen dus iets anders is dan een heftruck of een palletwagen. De eerste is, zoals al vermeld, geschikt voor het hoger tillen van pallets. De palletwagen daarentegen lijkt op een pompwagen, maar is automatisch te verstellen. Dit komt natuurlijk met een wat duurder prijskaartje, maar bespaart je werknemers wel de moeite die de pompbewegingen kost.