Selecteer een pagina

Er zijn een hele hoop verschillende vloeren waar je uit kan kiezen wanneer je op zoek bent naar de perfecte vloer voor in huis. Er zijn natuurlijk een hoop verschillende soorten vloeren te koop waardoor de keuze soms nog best lastig gemaakt kan worden. In deze tekst gaan we daarom een kijkje nemen bij verschillende vloeren en waarom deze vloeren een goede of minder goede keuze zouden zijn. Op die manier kun je uiteindelijk de beste keuze maken voor jouw vloer.

Houten vloeren

Houten vloeren gaan al honderden jaren mee en het is waarschijnlijk dat deze ook nog veel langer bij ons zullen blijven. Een houten vloer is dus zowel een klassieker als een handige vloer. De vloeren zijn namelijk in verschillende soorten hout verkrijgbaar. Hierdoor heb je hele dure houten vloeren, maar ook houten vloeren die veel betaalbaarder zijn. Ideaal dus. Er komt ook nog eens bij kijken dat houten vloeren heel makkelijk zelf te leggen zijn. Hout is verkrijgbaar in een hoop verschillende stijlen en kleuren waardoor het eigenlijk wel met elk interieur te passen is. Een nadeel aan hout is dat het vocht opneemt en daardoor kan uitzetten.

Een gietvloer

Een gietvloer is een vloer die gegoten wordt. Waarbij andere vloeren dus gelegd worden uit losse onderdelen tegen elkaar aan, is dat bij een gietvloer niet het geval. Ingrediƫnten worden gemixt tot er een vloeistof ontstaat welke gegoten wordt. Wanneer deze opdroogt ligt er een egale vloer zonder naden. Dat maakt het veel makkelijker om de vloer schoon te houden, maar ook om de vloer schoon te maken. De vloer is daarnaast ook waterdicht wat zeker een voordeel kan zijn voor mensen die op zoek zijn naar een vloer voor de badkamer of keuken.

Een tegelvloer

Ook tegels zijn een echte klassieker wat betreft vloeren. Bij tegels worden losse stenen tegen elkaar gelegd in een bepaald patroon. Hierdoor kun je een egale tegelvloer krijgen, maar ook eentje met een bepaald patroon erin. Tegels zijn namelijk ook verkrijgbaar in een hoop verschillende kleuren en stijlen. Dat zorgt ervoor dat je dus een hele hoop kanten uit kunt met de vloer. Een tegelvloer is ook een goede keuze voor in de badkamer omdat een tegelvloer waterdicht is en waterafstotend is. Water maakt dus ook geen kans bij de vloer.

Inspiratie opdoen

Wanneer je een nieuwe vloer zoekt, is het natuurlijk altijd wijsheid om eerst inspiratie op te doen. Dit kun je doen via een webshop, via een magazine of bijvoorbeeld via een woonwinkel. Hier kun je eerst kijken wat je precies mooi vindt zodat je zeker weet welke vloer je uiteindelijk het beste kan kiezen voor in de woning.