Selecteer een pagina

Helaas lijkt de wereld tegenwoordig soms gek geworden en dingen die vroeger gewoon buiten konden blijven, verdwijnen nu niet alleen midden in de nacht, maar ook bij daglicht. Hoewel dit erg vervelend en frustrerend is, kan het ook duur zijn. De politie heeft het moeilijk omdat ze een tekort aan mankracht heeft en de misdaden zijn moeilijk te onderzoeken. Zomerhuizen, tuinhuisjes en tuingebouwen in het algemeen zijn het doelwit geworden van de kleine crimineel, omdat de kans om gepakt te worden klein is en de straffen op de weinige gevallen van arrestatie klein zijn en er weinig animo is van de autoriteiten om de instructies te veranderen.

De beste manier om verder te gaan is om niet van streek te raken, maar om het probleem te behandelen door het moeilijk zo niet onmogelijk te maken om van het zomerhuis te stelen. Een deel van het probleem doet zich voor omdat mensen niet de moeite nemen om de gebouwen, zomerhuizen en tuinhuisjes open te houden of gemakkelijk toegankelijk te maken. De fabrikanten hebben dit meegenomen en leveren nu een volledig assortiment aan beveiligingsartikelen, die alle frustratie uit het probleem kunnen halen als dit met een zekere mate van discipline door de gebruikers in praktijk wordt gebracht. Ten eerste kunnen ze een volledig sluitsysteem leveren dat, wanneer het vergrendeld is, moeilijk in te breken is met een volledige set gereedschappen en het zomerhuis moet te allen tijde vergrendeld blijven wanneer het niet in gebruik is. 

Idealiter worden waardevolle spullen niet in het zomerhuis opgeborgen, vooral niet in het zicht van het publiek. Een eenvoudige veiligheidsmaatregel is het plaatsen van een inbraakalarm, dat de aanwezigheid van een ongewenste indringer signaleert en het gebruikelijke luide geluid en knipperlicht geeft. Het is gebruikelijk dat de buren een inbraakalarm negeren, maar soms zullen ze het opmerken en de inbreker kan er nooit zeker van zijn en zal meestal worden afgeschrikt op het moment dat hij het alarmsysteem ziet. Het uiteindelijke systeem is om een televisiecamerasysteem te gebruiken deze worden met de dag goedkoper en zullen een goed beeld geven van elke indringer.

Bezoek de website van Slotenmaker-24: Slotenservice voor heel Eindhoven