Selecteer een pagina

Het lichtinval in een ruimte, is bepalend voor de algehele sfeer van de kamer. Vanwege deze reden kiezen mensen graag voor een woning, met een boel (grote) ramen. Toch zit er een nadeel aan het hebben van al die ramen, namelijk jouw privacy. Des te meer ramen je hebt, des te meer inkijk je ook krijgt. Deze inkijk extra vervelend bij bepaalde ruimtes, zoals bij de badkamer. In dit artikel geven wij jou tips, over hoe jij meer privacy kunt genereren bij jouw woning. Ben jij benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Tip 1: plak raamfolie over de ruiten

Een handige manier om meer privacy te verkrijgen, is door raamfolie te kopen. Raamfolie is folie dat over een gedeelte van de ruit of de gehele ruit geplakt kan worden. Hierdoor kunnen mensen dus niet zomaar naar binnen kijken. Een voordeel van raamfolie, is dat het niet licht tegenhoudt, in tegenstelling dat gordijnen of lamellen. Op deze manier kun je dus nog wel genieten van het licht dat in de kamer valt. 

Raamfolie is te bestellen in verschillende figuren en kleuren. Op deze manier kun je dus rekening houden met de inrichting van de woning en jouw persoonlijke smaak. Het is tevens ook mogelijk om een eigen ontwerp te laten bedrukken.

Tip 2: hang een tussengordijn op

Voor de mensen die graag nog wel doorkijk willen hebben, is het aan te raden om een tussengordijn aan te schaffen. Een tussengordijn hang je op tussen het raam en het grote gordijn. Deze tussengordijnen zijn meestal gemaakt van dunnere materialen dan de gewone gordijnen. Doordat de stof van de tussengordijn dunner is, valt er dus alsnog licht in de kamer, waardoor je hetzelfde effect krijgt als met raamfolie.  

Zoals je hierboven gelezen hebt, kun je eenvoudig meer privacy creƫren zonder licht te verliezen. Kies in dit geval voor raamfolie of voor een tussengordijn.