Selecteer een pagina

Tegenwoordig zijn er steeds meer mensen met een vijver in hun tuin. Dit komt voornamelijk door de techniek van de laatste jaren. De laatste jaren is de techniek rondom vijvers met gigantische sprongen vooruit gegaan. Het effect hiervan is, dat er steeds meer mogelijk is als je een nieuwe vijver aan wilt schaffen. Echter zijn er natuurlijk ook een aantal dingen waar je goed op moet letten als je een nieuwe vijver laat plaatsen in je tuin.

De veiligheid van een vijver

Allereerst is het natuurlijk van belang dat een vijver veilig is. Je kunt een vijver veilig maken en houden, door een aantal slimme trucs toe te passen. Zo kun je er voor kiezen om de vijver af te dekken met een net. Op deze manier voorkom je dat de vissen uit je vijver een keer meegenomen worden door een vogel of een ander dier. Daarnaast is dit ook voor de veiligheid van kleine kinderen. In veel gevallen is het namelijk zo dat kleine kinderen nog niet goed kunnen zwemmen. Is dit bij jouw kinderen ook het geval? Plaats dan een kwalitatief net. Zo voorkom je dat zich vervelende situaties voordoen. Vind je een net niet voldoende? Dan is het ook nog mogelijk om een klein hek rondom de vijver te plaatsen. Zo weet je zeker dat de kinderen er niet bij kunnen komen.

Het schoonhouden van het water

Het is natuurlijk ook belangrijk dat de kwaliteit van het water goed blijft. Je kunt je water regelmatig laten verversen, bijvoorbeeld door middel van een speciale pomp. Daarnaast is het ook mogelijk om een filterpomp aan te sluiten op de vijver. Vind je dit een klein beetje saai? Kijk dan eens of een fonteinpomp iets voor je is. Een fonteinpomp zorgt voor een leuke en rustgevende sfeer in de tuin.