Selecteer een pagina

Niet is vervelender dan wanneer u op het toilet zit en wilt doorspoelen maar het riool verstopt zit. U probeert een aantal keren de wc door te spoelen maar het ziet er naar uit dat het steeds erger wordt. 

Hoe ontstaat een riool verstopping ? het is vrij simpel. Vuil en kleine restjes kunnen de rede zijn van een verstopt riool. Bij een douche kan ook een verstopping komen, de afvoer van de douche is dan verstopt door bijvoorbeeld haar dat zich ophoopt, wanneer de afvoer van de douche verstopt is, is het mogelijk dat het water niet weg kan stromen en het water hoog komt te staan en de badkamer in overstroomt.

Andere oorzaken die van toepassing kunnen zijn, zijn ; vetophoping, gebroken rioolbuizen door verzakking, te veel of te weinig afschot of teveel haakse bochten.

Zelf riool ontstoppen

U kunt zelf uw riool ontstoppen door een aantal tips. Ontstoppen met koffiedik, nadat u ouderwets een bakkie koffie hebt gezet, blijft er altijd nog koffiedik over in het filter. Gooit het koffiedik met heet water uit de kraan, in de afvoer.

Afwasmiddel met goed heet water zou ook moeten helpen. Afwasmiddel werkt tegen vetten en met heet water door uw afvoer moet het goed lukken. Wel goed naspoelen met water.

Wat ook een hele goede tip is om uw riool te ontstoppen is ; azijn, soda water of heet water ! door het hete water wordt vet wat opgehoopt is, weggespoeld en bovendien maakt u uw afvoer veel schoner door deze tips te doen.

Riool laten ontstoppen

Vind u het lastig om uw riool te ontstoppen of heeft u er geen zin of tijd voor ? Geen probleem. Bij riool ontstoppen Almere en bij riool ontstoppen Amsterdam, is het mogelijk om uw riool te laten ontstoppen door gespecialiseerde mensen met verstand in het vak. Neem zo snel mogelijk contact op, zodat uw riool wordt ontstopt.