Selecteer een pagina

Veel mensen ergeren zich eraan: een rommelige badkamer. Vaak wordt een badkamer naarmate de tijd verstrijkt en het gezin groeit, steeds rommeliger. Op een gegeven moment heeft ieder gezinslid een eigen assortiment aan douche gel, scheerschuim, tandpasta en make-up. Waar je misschien ooit met zijn tweeën geen probleem had om alle flesjes, tubes en flacons in de badkamer netjes kwijt te kunnen, zal je zien dat dit met een aantal opgroeiende kinderen steeds lastiger wordt. Resultaat is dat de randen van de wasbak, de vensterbank en de randen van het ligbad vol staan met allerhande zaken. Het eerste wat je denkt als je de deur van de badkamer opentrekt: wat een rommel!

Extra opbergruimte creëren

Je kunt redelijk eenvoudig extra bergruimte in je badkamer creëren zonder dat dit ten koste gaat van de ruimte in je badkamer. Je kunt natuurlijk ook een badkamerkast neerzetten, maar dit gaat direct ten koste van de ruimte. Wandpanelen op slimme plekken in je badkamer zijn een goed alternatief voor een ruimte vretende kast. Boven de wasbak kun je een zogenaamd wandpaneel monteren. Ben je niet zo handig, schakel dan een professional in. Het is nu eenmaal en stuk lastiger om netjes in een betegelde badkamer wand te boren dan in een houten want of een gipswand. Naast een wandpaneel boven de wasbak, kun je nog meer wandpanelen monteren. Het is belangrijk om goed na te denken over de plek waar je een wandpaneel wilt hebben. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat de deur van de douchecabine, de badkamer deur of raam niet meer goed open kunnen omdat ze tegen een wandpaneel stoten.

Materiaalkeuze

Een badkamer is een vochtige omgeving. Je kunt niet een simpele houten paneel monteren. Binnen de kortste keren zit het hout vol vocht en kan er schimmel op ontstaan. Hout oogt natuurlijk wel chique en met de juiste behandeling kun je hout prima gebruiken. Kunststof of glas zijn ook goede opties. Als je zelf gaat klussen, is ook de keuze van je gereedschap belangrijk. Je hebt een boor nodig die geschikt is om in badkamer tegels te boren. Als je een verkeerde boor gebruikt, kom je niet door de tegel heen en kun je de tegel zelfs beschadigen. Naast de juiste boor heb je ook de juiste schroeven en pluggen nodig. De schroeven moeten roestbestendig zijn en de pluggen moeten stevig genoeg zijn om de opbergplank met de spullen erop te kunnen ondersteunen.

Verbouwing biedt meer mogelijkheden

Misschien niet je eerste optie, maar als je de badkamer gaat verbouwen, dan kun je meteen rekening houden met extra bergruimte. Je kunt bij een verbouwing meteen een aantal nissen laten inbouwen. Of je kiest voor een lange richel tegen de wand.

Bron: Superrenovatie