Selecteer een pagina

Keerwanden vormen een praktische oplossing indien u kleine of grote niveauverschillen wilt oplossen. U kunt hierbij denken aan hellingbanen of parkeergarages, want de verschillende niveaus kunt u ondersteunen door keerwanden te gebruiken.

Bijzonder eigenschappen van keerwanden

Keerwanden worden ook vaak gebruikt voor muren van gemeenschappelijke tuinen en in landschappen. Ze bieden een goede ondersteuning voor hellingen. Betonnen keerwanden zijn er in diverse maten en ontlenen hun sterkte aan de zware grond die op de voet ligt.

Deze eigenschappen zorgen ervoor dat de wand veerkracht en stevigheid biedt. Goed geïnstalleerde betonnen keerwanden worden niet geconfronteerd met problemen zoals omvallen of barsten.

Keerwanden zijn, omdat ze van beton zijn, ook niet gevoelig voor weersinvloeden, want beton is duurzaam, milieuvriendelijk, recycleerbaar, gaat niet rotten en is bovenal voordelig in de aanschaf.

Een keermuur of keerwand heeft als functie om grond of water te keren en kan door het grote gewicht en een brede voet een grote standzekerheid kan bereiken. Een keermuur is meestal van gemaakt van beton, maar er kan ook ander materiaal voor gebruikt worden.

De prefab betonnen keerwanden worden naast elkaar geplaatst waardoor een betonnen muur ontstaat met een groot draagvermogen. Hierdoor kunnen de keerwanden dan ook voor een groot aantal doeleinden gebruikt worden waaronder het maken van kelders, sleufsilo’s, solide funderingen, kademuren en opslagtoepassingen.

Meer weten?

Bezoek de website Betonnekeerwanden.com voor informatie en inspiratie. Want niet alleen voor de aanschaf, maar ook om leuke ideeën voor de tuin of andere projecten op te doen kunt u terecht op de website.

Omdat de wand aan één zijde glad is afgewerkt, kan deze erg mooi worden bewerkt. Hierbij kunt u denken aan de muur met betonverf in een mooie kleur verven of de wand bekleden met hardhout of een ander materiaal. Het is de raadzaam om u goed te oriënteren wat u precies met de keerwanden wilt bereiken of welke sfeer u hiermee wilt creëren.