Selecteer een pagina

Het smart maken van je huis is iets wat steeds populairder wordt in Nederland. Er komen ook steeds meer webshops en apps uit die hiermee helpen, denk bijvoorbeeld aan Somfy die een uitgebreid assortiment heeft aan smart producten voor in jouw huis. Maar wat houdt het eigenlijk precies in en hoe maak jij jouw huis smart? Bekijk de volgende tips voor verdere uitleg:

Beveiliging

Een van de meest populaire producten die voortaan wordt gebruikt bij het smart maken van je huis, zijn camera’s en sensoren. Hiermee zorg je ervoor dat je huis beter beveiligd is tegen niet alleen inbraak, maar denk bijvoorbeeld ook aan rookmelders of sensoren die detecteert wanneer een raam of deur wel of niet open is in jouw huis.

Voortaan kun je met verschillende apps dit alles in de gaten houden. Zo kun je bijvoorbeeld alle gebieden in de gaten houden waar een IP camera is geplaatst. Of denk bijvoorbeeld aan een RING-deurbel die erg populair is. Wanneer iemand aanbelt, kun je via de bel niet alleen zien wie die persoon is maar er ook mee communiceren.

Comfort

Buiten het veiliger voelen in jouw eigen huis, is comfort ook een groot voordeel van het smart maken van jouw huis. Zo heb je talloze producten ondersteunt bij apps waarmee je deze kunt bedienen, tot aan licht, TV, muziekboxen, temperatuur,. toe. Denk bijvoorbeeld aan Google Home die je alleen hoeft te activeren door er tegen te praten en hierna zal deze uitvoeren wat jij vraagt. Een soort Siri alleen dan nog smarter!

Of denk nog verder door het plaatsen van zonwering die te bedienen is via een app of afstandsbediening. Op deze manier hoef jij alleen de app te openen op jouw mobiel om alles te kunnen controleren wat je wil controleren. Zo kun je zelfs wanneer je niet thuis bent, jouw huis bedienen door bijvoorbeeld gordijnen te laten openen of sluiten. De opties zijn bijna eindeloos.