Selecteer een pagina

Jij wilt je huis verkopen zonder makelaar? Doe dan je winst met onderstaande tips.

Funda

Soms denken mensen dat je een makelaar nodig hebt om je huis op Funda te plaatsen. Dat is helemaal niet het geval. Het is overigens wel een belangrijke tip. Veel mensen die een andere woning willen kopen, kijken op deze website. Zelfs ook personen die niet eens willen verhuizen. Zien ze echter jouw woning, wie weet gaan ze dan toch overstag. Het is niet gratis, maar je hebt er vast en zeker veel voordeel van.

Goede foto’s maken

Wil je je huis verkopen zonder makelaar, zorg dan zeker voor goede foto’s. Je hebt nu natuurlijk geen fotograaf van de makelaar die mooie plaatjes schiet met een dure camera. Misschien ken je iemand die goed kan fotograferen? Mooie foto’s maken wel echt het verschil. Lukt ook dat niet, probeer dan zelf alle kamers in je huis zo mooi mogelijk in beeld te krijgen.

Schakel je netwerk in

Dit is tenslotte wat makelaars ook doen. Zij hebben een groot netwerk. Huizenzoekers die bij hen staan ingeschreven krijgen meteen bericht als er een eventueel geschikte woning in de verkoop is gekomen. Jij hebt echter ook je netwerk. Vertel tegen familie, vrienden en collega’s dat je je huis gaat verkopen. Maak gebruik van social media. Zo bereik ook jij binnen no time heel veel mensen.

Regel een energielabel

Dit is al een aantal jaren verplicht als je een woning wilt verkopen. Het is natuurlijk het mooist als je een A-label hebt. Je zult zien dat er dan sneller bezichtigingen worden afgesproken.

Doe mee met Open Huizen Dag

Veel mensen maken gebruik van de Open Huizen Dag. Het is voor kopers natuurlijk ideaal om op een dag heel veel woningen te bekijken. Zorg er daarom voor dat je meedoet. Uit onderzoeken blijkt dat het percentage van huizen dat meedoet met de Open Huizen Dag veel hoger ligt dan bij de huizen die niet meedoen.

Persoonlijk verhaal

Heb je al ene eigen pagina gemaakt van je huis? Vertel daarop alles wat interessant is voor de eventuele volgende bewoner. Deel ook gerust waar jij zo blij mee bent. Laat weten wat de voordelen van de buurt zijn. Je kunt dit persoonlijke verhaal ook heel goed gebruiken als mensen langskomen voor een bezichtiging.

Zorg voor een opgeruimd huis

Dit lijkt een open deur, maar echt het gebeurt nog te vaak dat mensen worden rondgeleid in een huis waarin het een puinhoop is. Maak goed schoon, zorg ervoor dat het lekker ruikt. Zet kamers niet te vol, maar laat zien hoeveel ruimte er overal beschikbaar is.