Selecteer een pagina

Wanneer je veel last hebt van vliegen en muggen is een hor een ideale uitkomst. Een hor, of ook wel een vliegenraam genoemd, is een stuk gaas wat voor een raam of deur geplaatst kan worden om zo insecten als vliegen en muggen buiten uw huis te houden. Het handige van deze horren is dat het nog wel zuurstof doorlaat. Daardoor zit uw huis of kamer niet pot dicht en kan er nog steeds verse zuurstof naar binnen. Er zijn tegenwoordig zelfs horren die pollen of stuifmeel tegenhouden, daardoor kun je in de lente en zomer ondanks je allergieƫn alsnog je raam open hebben. Dit is een ultieme uitkomst voor veel mensen. Als je wel van horren gehoord had, ken je vast ook de Bruynzeel horren. Deze horren hebben allerlei handige kenmerken die ik nu ga toelichten.

Kenmerken van Bruynzeel horren

Deze horren zijn gemaakt voor elk mogelijk raam. Of je nou een draairaam of een dakraam hebt, op alle soorten ramen kan een hor gemaakt worden. Het is alleen niet zo dat je op elk raam dezelfde soort hor kan plaatsen, dit moet worden afgemeten en bekeken worden. Voor elke wens is er een soort hor. Stel je zou graag wat meer licht in je kamer willen hebben maar je bent geen fan van de insecten in je huis. Er zijn allerlei soorten kleuren horren die aan jouw wensen voldoen. Zo heb je lichte maar ook donkere horren, zo heb je altijd de ultieme uitkomst voor jou.

Je hebt ook verschillende soorten horren. Zo heb je een rolhor, lamellenhor of plisse hor. Deze horren hebben allemaal een andere gebruiksaanwijzing. De rolhor zegt het al, deze hor rol je naar beneden. De lamellenhor is een hor die zeer gemakkelijk op het kozijn te monteren is en gemaakt is voor niet alleen binnen- maar ook buitendraaiende deuren. De plisse hor is in het speciaal heel gemakkelijk te gebruiken. Je schuift hem zo open en dicht. Dit is enorm handig.

Ook kan je de keuze maken tussen een ‘in de dag’ en een ‘op de dag’ hor. Dit betekent simpelweg of je de hor in je kozijn gemonteerd wil hebben of op je kozijn. Het voordeel van een in de dag hor is dat het mooi weggewerkt is waardoor je op het moment dat je hor niet aanwezig is je hem ook niet ziet.

Het handige is dat je niet alleen horren voor ramen hebt maar ook voor deuren. Zo hebben insecten geen enkele kans meer om je huis binnen te glippen, mits je de horren goed sluit wanneer je erdoor gepasseerd bent.

Zo is er voor elke wens een hor. Of je nou wel of niet daglicht door je hor wil hebben of hem in of op je kozijn gemonteerd wil hebben: alles is mogelijk!

Bron: Doe Het Zelf