Selecteer een pagina

Vaak is een huis kopen al lastig genoeg, en nu met de hele corona crisis wordt het er niet echt makkelijker gemaakt. Daarom hebben we in deze blog een lijstje gemaakt met de dingen die nu tegenwoordig in deze tijden anders gaan dan voor de corona crisis. 

Bezichtigingen 

Het bezichtigen van huizen gaat nu anders dan voorheen. Het is allemaal wat lastiger en ingewikkelder geworden. Maar het kan gelukkig wel nog, wel met de nodige maatregelen die getroffen moeten worden zo moet je bijvoorbeeld je handen van te voren wassen, altijd 1,5 meter afstand houden, een mondkapje dragen, zo min mogelijk aanraken en mag je maar met twee personen een rondleiding krijgen. En de belangrijkste maatregel is dat je met klachten altijd thuis moet blijven. Met Makelaar Gouda weet je dat er altijd veilig wordt gewerkt.

Woningaanbod 

Het is een drukke tijd op de woningmarkt. Door de corona crisis merken veel mensen dat het toch wel fijn is om een extra ruimte of een extra kamer te hebben. Daarom is dit net even het extra zetje voor sommige mensen om hun huis te gaan verkopen. Om dezelfde reden kopen mensen nu ook sneller een huis. De huizen zijn erg snel weg, er zit gemiddeld 30 dagen tussen dat het huis in de verkoop wordt gedaan en dat de nieuwe bewoners hun handtekening zetten. Veel mensen die een nieuw huis gaan kopen, kopen eerst zelf een huis voordat ze hun eigen huis verkopen, daardoor ontstaat er een laag woningaanbod omdat de woningen eerst weg zijn voor dat er een ander huis te koop komt, wat op zich een erg logische keuze is maar voor het woningaanbod is het niet heel goed. 

Huisprijzen

De huisprijzen zijn het afgelopen jaar erg gestegen dat heeft meerdere redenen. De hypotheek rente is dit jaar erg laag waardoor het erg aantrekkelijk is om een huis te kopen, het huren van een huis is dan wel weer duurder geworden. Veel mensen willen erg graag verhuizen waardoor ze vaak meer bieden op een huis dan ze van te voren hadden gepland, dat komt omdat er veel mensen op de huizen bieden en ze allemaal graag het huis willen hebben en elkaar gaan overbieden.

Conclusie 

Op de huizenmarkt zijn een aantal verschillen nu tijdens de corona crisis die er voor de crisis nog niet waren, zo is het nu bijvoorbeeld lastiger om een woning te bezichtigen en het is nog lastiger om een huis te kopen. Ook zijn de huisprijzen erg gestegen waardoor het nog lastiger is om een huis te kopen, maar met makelaar Gouda moet het zeker gaan lukken. Zij kunnen je goed helpen met het vinden van een juiste woning. Waar zou jij graag willen wonen?