Selecteer een pagina

Manieren om je verhuiskosten laag te houden.

Verhuizen is voor de meeste mensen erg spannend. Of je het nu voor de 1e, 2e of 8e keer doet, het blijft altijd goed opletten. Er zijn zoveel zaken waar je rekening mee moet houden en die geregeld moeten worden. Vaak zijn het de kleine dingen die mensen vergeten of te weinig aandacht geven. Denk bijvoorbeeld van het wijzigen van je adres, iets kleins maar enorm belangrijk. Op het verhuizen zelf is het meeste te besparen. Je kunt het uit handen geven en een verhuisbedrijf inhuren met professionele spullen als bijvoorbeeld een vrachtwagen. Vaak zijn de kosten van een verhuisbedrijf wat hoog. Maar hier tegenover staat dat je niets, of bijna niets, zelf hoeft te doen. Je kunt hierop flink besparen en zelf je verhuizing regelen. Je huurt een grote bestelbus of een grote auto van een kennis, en verhuizen maar. Natuurlijk moet je 2 of 3 keer extra rijden maar als je ziet wat je bespaart, is dat het waard. Als je zelf niet te veel energie wilt verbruiken is er ook nog een 3e optie. Een studenten verhuisservice. De naam zegt het al, een groepje studenten verhuist jouw inboedel. Je hoeft niet bang te zijn voor roekeloze studenten, vooraf vindt er een selectie plaats die ervoor zorgt dat de beste studenten jouw kant op komen.

Een andere kostenpost waar flink op te bezuinigen valt is de verbouwing. Wederom is de vraag wat je wens is, wil je het zo goedkoop mogelijk doen? Of besteed je wat meer geld aan je verbouwing? Als je het zo goedkoop mogelijk wilt doen kun je het huis zelf verbouwen, dit kost veel tijd maar het scheelt aanzienlijk in de portemonnee. Je kunt ook wat meer geld uitgeven aan bijvoorbeeld een aannemer die het werk voor je doet of je komt helpen. Een bijkomend voordeel is dat de kwaliteit goed is, een aannemer weet wat hij doet en hoe hij eventuele problemen op moet lossen.

Checklist voor je verhuizing

Naast de logische dingen als je huur opzeggen of je huis verkopen zijn er genoeg dingen waar je rekening mee moet houden. Hieronder volgen een paar dingen die je snel over het hoofd ziet, maar je zeker niet moet vergeten als je gaat verhuizen. Een verhuischecklist is altijd een goed idee.

Sleutels

Het is belangrijk dat je niet vergeet al je sleutels te verzamelen en door te geven aan de nieuwe bewoner. Daarnaast is het belangrijk om hetzelfde te regelen met je nieuwe huis. Laat bijvoorbeeld oude sleutels vervangen en laat reserve sleutels bijmaken. Als je een oud huis koopt is het aan te raden om nieuwe sloten te laten zetten. Over de vele jaren dat het huis bestaat zijn er misschien sleutels kwijt geraakt, op die manier voorkom je dat iemand anders de sleutel van jouw huis heeft.

Reiskosten

Als je verhuist is de kans groot dat de afstand naar je werk veranderd. Geef dit door aan je werkgever of pas dit aan op je werk. Zodat je de juiste reiskostenvergoeding krijgt.

Verzekeringen

Zorg dat je dubbel checkt of je al je verzekeringen hebt gewijzigd naar je nieuwe adres. Sommige mensen hebben meerdere verzekeringen en vergeten daar het adres te wijzigen.

Parkeervergunning

Vraag een parkeervergunning tijdig aan als je dit nodig hebt om te parkeren bij je nieuwe woning. Of ze je parkeervergunning op als je deze niet meer nodig hebt.