Selecteer een pagina

3D printers zoals die van Ultimaker kennen steeds meer gebruiksvormen. De klassieke werkzaamheden in industrieën zijn bijvoorbeeld altijd nog te verzorgen. Tegelijkertijd is er echter een grote ontwikkeling geweest. Daardoor zijn er printers in veel verschillende vormen. Zo is voor iedere vorm van gebruik de ideale printer te vinden. Met als voordeel dat je voor elk doel dus wel een optie hebt. Het is altijd goed om te weten welke kanten je allemaal op kunt met het printen. Dit maakt het allemaal wel heel aantrekkelijk om ermee aan de slag te gaan als ondernemer.

Prints voor direct gebruik

Het gebruik van de 3D printers van Ultimaker is vaak gericht op het maken van direct bruikbare producten. Je zou dit kunnen omschrijven als gebruiksvoorwerpen. Je kunt er bakjes en houders mee maken. Je kunt er echter ook specifieke gereedschappen mee maken voor wanneer je iets aan het ontwikkelen bent. Door de vrijheden die je hebt in het ontwerp, kan je alle kanten op. Het is zelfs mogelijk om een ontdekking die je doet daarna in lijn te printen. Zo kan je er dus ook productie mee maken. Dit is een andere interessante vorm van gebruik te noemen.

Printers gebruiken voor productie

De 3D printers van Ultimaker komen ook steeds vaker in de productieketen te staan. Dat heeft te maken met de wijze waarop deze zijn opgebouwd. De snelheid van het printen is hoog. Waarbij dan wel ook gezorgd is dat details goed aan te brengen zijn. Dit maakt het wel heel interessant om er productie mee te draaien. Veel ondernemers hebben op die manier veel meer grip gekregen op het productieproces van de eigen onderneming. De nieuwste modellen kunnen zelfs simultaan meerdere prints tegelijk maken. Dit is een belangrijke volgende stap in het proces van 3D printen.

Als extra ondersteuning gebruiken

Werken met Ultimaker printers kan ook een vorm van extra ondersteuning zijn. Zo zijn ze goed bruikbaar om bijvoorbeeld hul- en passtukken mee te maken. Dit is onder andere in grote industrieën zoals de vliegindustrie en de auto-industrie van toepassing. Speciale mallen maken is niet altijd even gemakkelijk. De printers zijn hier echter heel geschikt voor. Waarbij ze al ingezet kunnen worden op het moment dat de mallen nog ontwikkeld moeten worden. Dit zijn vormen van gebruik die meer en meer in opkomst zijn. Dat maakt ze dus ook wel heel aantrekkelijk. Er zal alleen maar meer mogelijk worden.