Selecteer een pagina

Dakbedekking is erg belangrijk voor een huis. Naast dat het je woning beschermt tegen projectielen of hagel, zorgt het er tevens voor dat je huis geen waterschade oploopt en goed geïsoleerd is. Je dakbedekking verdient dus zeker wel het nodige onderhoud. Toch doen mensen dit te weinig. Het dak is gewoon nu niet het eerste waar we aan denken. Daarnaast gaat er in het bedekken van het dak of onderhouden gewoon erg veel tijd en geld om. Heb je besloten dat het dan toch echt tijd is om een keer met het dak in de weer te gaan, heb je nog de keuze uit het zelf leggen of laten leggen van je dak. Wat zijn de voor en nadelen?

Zelf leggen?

Kun je dakbedekking zelf leggen. Ja, in principe wel, maar er zijn wel een paar dingen die belangrijk mee te nemen in je beslissing. Ga eerst goed na wat voor soort dak je gaat aanleggen. Voor een plat dak gebruik je vaak bitumen, dit is eigenlijk best makkelijk aan te leggen. In principe gaat het hier om het uitrollen van de stoffen en deze goed aan elkaar monteren. Omdat je op een plat dak aan het werk bent, is ook je positionering hier niet zo’n probleem. Maar moet je een schuin dak bedekken met bijvoorbeeld dakpannen of riet, dan kun beter iemand inhuren. Zeker riet is vreselijk lastig om aan te leggen en vraagt echt om expertise. Het geld dat je eventueel kan besparen met het zelf leggen is het in dit geval gewoon absoluut niet waard. 

Laten leggen.

Je kan er ook voor kiezen om je dakbedekking te laten leggen. Voordeel is natuurlijk dat je er dan zelf niet druk mee bent. Een zorg minder dus. Het kost daarentegen natuurlijk wel meer geld. Heb je dit extra geld er niet voorover, dan kun je er voor kiezen je dakbedekking zelf aan te leggen. Maar kun je het extra geld missen dan raden we aan het gewoon te laten leggen. Zo weet je dat het goed en snel gedaan is.

Is uw huis toe aan nieuwe dakbedekking, kijk dan eens op Eigenhuis Dakdekker. Woon je in de omgeving van Tilburg en ben je op zoek naar een dakdekker in Tilburg? Ook hier zijn zij werkzaam.