Selecteer een pagina

Zoek je naar nieuwe huurwoningen groningen? Verhuizen kan soms best spannend en lastig zijn. Daarom geven we je hier de beste tips voor het zoeken naar je nieuwe huurwoning. Zo kun je er zeker van zijn dat je een keuze maakt die bij jouw wensen en omstandigheden past. Of je nou op jezelf gaat wonen, samen met een partner of met vrienden, er is voor iedereen een huurwoning Groningen te bemachtigen.

Bereken je budget

Als je voor het eerst op zoek gaat naar een huurwoning Groningen, zullen er misschien kosten zijn waar je nog niet eerder aan hebt gedacht.  Natuurlijk is er de vaste huurprijs en kosten voor het verbruik van gas, water en elektriciteit. Verder maak je waarschijnlijk gebruik van internet, tv en bellen. Ook zijn er kosten als afvalstofheffing en eventuele verzekeringen. Kies je voor een inboedelverzekering of niet? Besluit dit voordat je een contract ondertekent, want het heeft invloed op je budget.

Huren of antikraak?

Een antikraak woning wordt ook wel een bruikleenovereenkomst genoemd. Woningen die lang leegstaan kunnen op deze manier verhuurd worden. Het nadeel van antikraak is dat er vaak minder zekerheid is, meestal heb je een maand de tijd om je spullen te pakken als je eruit moet. Het voordeel is daarentegen dat je veel minder per maand betaalt.

Een huurwoning is eigenlijk het tegenovergestelde. Je tekent een contract voor een langere periode, bijvoorbeeld 6 maanden of een jaar. Je hebt dan zekerheid en, zolang er geen contractbreuk plaatsvindt, weet je zeker dat je niet ineens eruit wordt gezet. Maar hier betaal je wel een stuk meer voor per maand.

Als je op zoek bent naar huurwoningen groningen, dan zijn beide opties beschikbaar. Huurwoningen zijn gebruikelijk, maar als het vormen van een budget een probleem wordt, kan je kiezen voor een antikraak woning om zo kosten te besparen.

Inschrijven bij de VVE

De VVE staat voor de Vereniging van Eigenaren. Dit is een organisatie die veel zaken regelt voor een appartementencomplex, zoals onderhoud, schoonmaak, reparaties en soms ook gas of water. Je kunt het zien als een soort verzekering. Bij sommige appartementencomplexen is dit verplicht, dus zoek dit goed uit voordat je je ergens inschrijft. Een organisatie als de VVE biedt vele voordelen, maar kan ook erg prijzig zijn.