Selecteer een pagina

Een tuin wordt steeds vaker gezien als verlengstuk van de woonkamer. Het is een gezellige plek waar je samen met vrienden gezellig kunt zitten of juist alleen van de rust kunt genieten. Het is dan ook heerlijk vertoeven op je eigen terras onder een terrasoverkapping, in de serre of op de veranda. Om te kunnen genieten zijn er niet veel grote ingrijpende veranderingen nodig. Een goede opruimbeurt en het schoonmaken van de tegels, het maaien van het gras en het snoeien van de planten zorgt direct al voor een mooiere, meer aansprekende tuin. Nog niet helemaal tevreden? Bekijk dan eens onderstaande tips om van jouw tuin, een waar paradijs te maken.

Bedek saaie muren en schuttingen

De saaie muur rondom je tuin of de lelijke schutting kun je prima wegwerken. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een tuindoek met daarop een afbeelding naar keuze. Houd jij van zon, zee en strand, kies dan een mooie strandafbeelding. Ga je meer voor het buitenleven? Dan zijn hier ook schitterende tuindoeken van te koop. In plaats van tuindoeken, kun je ook je muur of schutting verfraaien met bloempotten en plantenbakken. Door hier vrolijke plantjes in te zetten, kijk je direct al heel anders tegen die saaie tuinafscheiding aan.

Verlicht je tuin

Je kunt de tuin mooi opsieren met tuinverlichting. Tuinverlichting aanleggen hoeft niet moeilijk te zijn, zeker niet wanneer je voor de duurzame verlichting op zonne energie gaat. Het grote voordeel hiervan is dat je geen elektriciteitskabels hoeft aan te leggen. Liever tuinverlichting dat je met één druk op de knop aan en uit kunt doen? Laat dan een hovenier dit werk opknappen. Zo weet je zeker dat alles veilig en op de juiste manier aangelegd wordt. Door verlichting in de grond aan te brengen, zet je jouw planten ‘s avonds in de spotlights en dat kan een schitterend effect hebben.

Een gezellig terras

Wat je natuurlijk echt nodig hebt in je tuin om lekker lang te kunnen genieten van de zomerse dagen, is een gezellig terras. Kies ten eerste voor de juiste bestrating voor je terras. Grind is bijvoorbeeld niet zo handig; je tafel en stoelen zakken weg en staan nooit helemaal recht. Een mooie terrastegel is een betere keuze. Zet daarnaast een mooie luxe tuinset neer. Lekkere kussens zorgen ervoor dat je heerlijk wegzakt en lekker kunt genieten. Wil je ook in de avonduren buiten kunnen zitten, dan is een terrashaard wellicht een goed idee. Zo blijven jij en je gasten lekker warm en daarnaast brengt een terrashaard ook nog eens sfeer met zich mee. Met een terrasoverkapping creëer je helemaal een beschut plekje. Zijwanden houden de wind tegen en het dak zorgt ervoor dat je niet bij een zomers buitje naar binnen hoeft te vluchten.