Selecteer een pagina

Uw afvoer zit verstopt of is kapot. Dit kunt u natuurlijk zelf proberen op te lossen, of is het toch handiger om dit aan een vakman over te laten? Een afvoer repareren met de hulp van een loodgieter kan duurder uitpakken dan verwacht. U wilt natuurlijk besparen op de kosten en eerst kijken of het zelf lukt. Lees verder en ontdek wat u zelf kunt doen om de kosten te beperken en wat u beter aan een loodgieter kunt overlaten.

Zelf repareren 

Een afvoer repareren kunt u in sommige gevallen gewoon zelf. Als uw afvoer verstopt zit is het vrij simpel om dit zelf te ontstoppen. Dit gaat natuurlijk wel hand in hand met de kennis over riolering en afvoeren. Als u te maken heeft met een verstopte riolering, dan kunt u beter een loodgieter inschakelen. U wilt de situatie natuurlijk niet verergeren. 

Toch maar een loodgieter

Het ligt aan het soort ontstopping hoeveel u kwijt bent aan de loodgieter. In sommige gevallen zal de vakman langer bezig zijn met de afvoer repareren. Dit wordt dan ook automatisch duurder. De kosten voor het ontstoppen van de riolering ligt hoger dan het ontstoppen van iets anders. De riolering is erg complex en ook nog eens lastig te bereiken. Een loodgieter heeft beschikking tot de juiste materialen zodat de klus veilig en goed geklaard kan worden.

Kosten beperken

Als u toch een loodgieter moet inschakelen, kunt u hier alsnog besparen op de kosten! Een afvoer repareren kost veel tijd en dat kost u meer geld. Maak de weg vrij voor de loodgieter zodat de vakman direct aan de slag kan gaan. Huur ook een loodgieter in uit uw eigen regio, hiermee bespaart u op de voorrijkosten. Een afvoer repareren kan duur zijn, maar gelukkig kunt u dus toch nog op de kosten besparen indien nodig.