Selecteer een pagina

Zijn je oude tuinstoelen nu echt versleten en ben je op zoek naar nieuwe stoelen voor in de tuin? Dan heb je meer dan voldoende keuze in de verschillende tuincentra en online. Maar hoe bepaal je nu welke stoel het beste bij jouw tuin past? In dit artikel omschrijf ik een aantal stappen die je kunt doorlopen bij het uitzoeken van de perfecte tuinstoel.

Waar gebruik je de tuinstoel voor?

In eerste instantie is het belangrijk om te bedenken naar wat voor soort stoel je eigenlijk op zoek bent, oftewel waar ga je de tuinstoel voor gebruiken? Houd je er bijvoorbeeld van om lekker onderuit te liggen? Dan zijn lounge tuinstoelen of ligbedden hiervoor erg geschikt. Hier kun je heerlijk op ontspannen. Ben je meer van het dineren in de tuin en lekker lang borrelen aan de tuintafel? Dan is een lounge stoel hiervoor minder geschikt, dan kun je beter kiezen voor een dining tuinstoel. Deze passen qua hoogte perfect bij de eettafel en zitten vaak iets rechter op.  

Past hij bij jouw tuinstijl?

Uiteraard wil je ook dat de stoelen bij de stijl van je tuin passen. Heb jij een heel klassieke tuin, dan zijn moderne stoelen wellicht niet waar je naar op zoek bent. Andersom natuurlijk idem dito. Om ervoor te zorgen dat je de mooiste tuinstoelen vindt voor jouw tuin, kun je het beste zoveel mogelijk inspiratie opdoen. Begin bijvoorbeeld lekker op Pinterest met het pinnen van wat leuke plaatjes met tuinstoelen en kijk vervolgens welke stoelen het mooist bij jouw tuin passen. Je kunt ook alle verschillende tuincentra afstruinen en op die manier inspiratie opdoen. Zo kom je vanzelf de perfecte tuinstoelen tegen voor jouw tuin. 

Zit hij lekker?

En dan misschien nog wel het allerbelangrijkste, zit de stoel lekker? Je wilt immers wel lekker kunnen zitten op je nieuwe tuinstoelen en geen last krijgen van je rug. Het is dan ook zeker aan te raden om te gaan proefzitten wanneer je nieuwe tuinstoelen (of uberhaupt nieuwe stoelen) wilt kopen. Ga lekker langs bij verschillende tuincentra en zorg dat je goed uitgerust bent (anders zit alles namelijk lekker). Wil je de tuinstoelen toch liever online bestellen, zorg er dan voor dat je ze gemakkelijk kunt retourneren. Indien ze dan niet fijn zitten, kun je ze gewoon weer terug doen en verder gaan met je zoektocht.