Selecteer een pagina

Schanskorven in je tuin. De één vindt de stalen kooien met stenen er in verschrikkelijk, terwijl de ander het prachtig vindt. Je kunt door gebruik van schanskorven wel echt een eyecatcher creëren in je tuin. In dit artikel omschrijf ik een aantal ideeën die je kunt gebruiken als inspiratie als je graag iets met schanskorven wilt doen.  

Tuinhaard

Vind je niks gezelliger dan bij een vuurtje zitten? Dat kan natuurlijk ook buiten. Je kunt voor een simpele vuurkorf kiezen of een vuurtafel aanschaffen, maar je kunt er ook een eyecatcher van maken. Dit kun je doen door een tuinhaard van schanskorven te laten maken. In dit geval worden de schanskorven op maat gemaakt zodat er een gat overblijft waar een haard in verwerkt wordt. Je kunt voor verschillende designs kiezen. Zo is er bijvoorbeeld ook een mogelijkheid om naast de haard nog een gedeelte te maken waar je hout in op kunt slaan. De tuinhaard van schanskorven is niet alleen heerlijk om bij te zitten, het staat ook nog eens erg leuk in je tuin.   

Waterval

Ben je niet zo van vuur, maar juist van het water? Dan kun je kiezen voor een waterval van schanskorven. Hierbij wordt een waterval verwerkt in een schanskorf. Het resultaat is een waterval waarbij het net lijkt of het water uit de stenen stroomt. Hierdoor maak je de waterval in je tuin extra bijzonder en is dit zeker weten de blikvanger in jouw tuin. 

Plantenbak

Wil je wel iets met schanskorven doen, maar hoef je niet zo nodig water of vuur in je tuin? Dan zijn er ook genoeg mogelijkheden om een bijzondere plantenbak te maken. Hierbij kun je denken aan een soort borderbak, waarbij de stenen vervangen worden door schanskorven. Dit geeft je plantenbak net een andere uitstraling. Ook kun je een soort achterwand laten maken achter je plantenbakken. Hierdoor staan de plantenbakken als het ware tegen een muur van steen aan.

Schutting

Schanskorven kunnen ook gebruikt worden om wat bijzonders van je schuttingen te maken. In dit geval zou ik niet gaan voor een schutting die compleet uit schanskorven bestaat, tenzij je dat erg mooi vindt. Wel zou je ervoor kunnen kiezen om bijvoorbeeld je houten schutting te onderbreken en hier een stuk schanskorf tussen te zetten. Hierdoor maak je van je saaie schutting toch een echte eyecatcher. Wel even met je buren overleggen natuurlijk.